ADDRESS

Swedenborgsv 221
125 45 Stockholm

PHONE

070-334545

Ischias

Lider du av Ischias? Vi hjälper dig att lindra din smärta!

Ischias-fakta-och-behandling-ontiryggen.se

Ischias är ett symtom som folk beskriver som strålande värk längs ischiasnervens utbredningsområde vilket är från stussen till vanligtvis knävecket eller ända ner till foten.

Det är inte ovanligt att ryggvärk förekommer samtidigt och det kan bero på en mängd olika anledningar; muskelobalanser, ”låsningar” i nedre ländrygg, inflammationer, diskutbuktning och så vidare.

Vanligtvis beror det på olika kombinationer av ovanstående.

Hur & var sitter ischiassmärtan?

Ischiassmärta förekomma vanligen i ena benet men ibland kan det upplevas i båda och om det är i kombination med kontrollsvårigheter av urin och avföring då bör man uppsöka akut vård

Ischias är inte ovanligt att uppleva under graviditet, detta beror på att kvinnans bäcken och leder blir mer rörliga för att förbereda kroppen inför födsel. Med detta ”överrörlighet” kan många leder och muskler få en kraftig överansträngning vilket kan överstiga ledens eller muskelns tolerans och ischiassmärta kan upplevas.

Med Kiropraktisk behandling kan vi skapa en mer ”balanserad” bäcken, rygg och muskler och därmed ge en så adekvat behandling som möjligt mot detta. Kiropraktisk behandling utav ischias är effektivt och relativt snabbt.